Tankar kring vår längtan efter ett djupare sexuellt möte

Idag reflekterar och filosoferar jag lite extra kring vår dysfunktionella relation till sex och vad insikter kring detta skapat för förståelse och förändring i mig och därmed i min verksamhet.

För ungefär ett år sedan så började jag se mitt egna beteende mönster och min egna dysfunktion i relation till sex. Jag såg att jag hade en vana att stänga av delar av mig själv, framför allt min kontakt med mina känslor och distansera mig ifrån mig själv i min vardag men i synnerhet i sexuella situationer. Jag såg att det egentligen bodde en mycket större mjukhet och sårbarhet i mig än vad jag någonsin vågat beröra och ännu mindre vågat vara i kontakt med i ett sexuellt möte med andra. Jag såg att jag var mycket mera än den jag fått lära mig att jag ska vara i en sexuell situation. Och då har jag ändå haft en relativt positiv och lustfylld relation till sex men ändå levde jag i en upplärd roll som bland annat innebar ett undvikande av mig själv.

Detta undvikande av känslor möter jag dagligen i mitt arbete inom tantran men egentligen i alla möten jag har för detta undvikande av våra egna känslor är inget som är unikt för vår relation till sex utan är ett undvikande som genomsyrar hela vårt samhälle. I en sexuell relation blir det dock ofta väldigt tydligt och här blir min roll som tantramassör att skapa ett utrymmen för människor att få undersöka sin relation till sig själva genom att få känna sin kropp och sina känslor utan värdering, bedömning eller krav.

Idag är jag så enormt tacksam över den rollen som tantran har spelat i mitt liv och den relation jag ständigt fortsätter att utveckla med min kropp, mina känslor och min själ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: