Tillit till det okända

Senaste dygnet, kanske senaste veckan har jag pendlat fram och tillbaka mellan den nya form jag börjar ta och gamla mönster jag är i process att lämna. Gamla rädslor att förminska mig själv, inte våga tro på och stå kvar i mig själv osv bubblar upp. Rädslan att bli mött med dömande, bli utestängd och utstött. Jag drar mig undan, har svårt att känns kontakten,  gemenskapen och sammanhanget. Sorgen från gamla sår ligger där och skaver men jag har svårt att dyka ner i den, distraherar mig själv. Så idag bad jag om hjälp. Från människor jag älskar och från hästarnas visdom. ”Vad ska jag vara uppmärksam på i mig själv just nu?” Frågade jag och grät, grät och grät. De pratade om att vara i skavet mellan att lämna en gammal form och ta en ny. Att ha växt ur mitt gamla skinn men inte lämnat det ännu men också om att se mellan den värld jag levde i och den jag kliver in i. Gåvan av att stå med ett ben i varje. Att läka det som varit med ljuset från det som kommer.

De pratade om att dansa med det som är, att vara i synkroniciteten oavsett vad den erbjuder. Att ha tålamod, bjuda in sorgen och våga omfamna den. Då allt är som det ska.


Men framför allt pratade dom om att känna tillit till det okända och det oformbara.


Jag släpper taget allt mer om det jag känner till och vandrar in i delar av skogen jag inte förut visste fanns. Jag tillåter mig att omslutas av mörkret och ljuset. Bränner upp gamla sanningar och låter nya formas ur dess aska. Jag rensas på tung energi och renar gamla sår. Läker och växer. Ömsar skinn och byter form. Allt på samma gång och just nu är det enda jag kan göra, släppa in kärleken och tilliten till det okända och oformbara. För här, där jag står nu, vet jag ingenting! ❤️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: