Omvärlden formar sig efter hur du ser på den/dom

Sophies Horsetales, http://www.sophieshorsetales.com, skrev ikväll ett inlägg om Pygmalion effekten som länkade ihop med ett väldigt djupt och fint möte jag hade idag med fullblodsstoet Chic.

Chic talade om de magsmärtor och spänningar hon haft och hur hon försökt berätta för människorna runt sig om dom och få dom att förstå men hela tiden blivit klassad som en stökig och bråkig häst istället för en känslig häst som kommunicerar. Detta gjorde att Chic, för att orka med sitt liv, började stänga av sin kropps känslighet och därmed också sitt hjärtas känslighet vilket lett till att hon blev den stökiga och bråkiga häst som människorna runt henne såg.Vi pratade om hur viktigt det är att de människorna som idag finns i hennes liv möter hennes försök att bli mjuk igen men kanske ännu viktigare att de inte dömer henne för de gånger hon inte lyckas. För genom den att bli mött med den kärleken, utan krav och utan dömande så kan hon åter få släppa sina blockeringar, läka sina inre sår som hon stängt sig själv ute ifrån och hitta tillbaka till att bli den hon alltid varit under all avstängdhet.

Det var så djupt berörande att få vara en del av denna fantastiska hästs resa i att öppna upp sig själv och det fick mig verkligen att tänka djupare på det som Sophie pratar om i sitt inlägg, att våran bild av hur vår om värld ser ut och fungerar skapar våran omvärld. Det är inte förrän vi släpper den bilden fri som vi kan tillåta oss själva och andra att hitta tillbaka till kärnan av vem vi är och kunna växa obehindrat därifrån. ❤️🙏

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: