Tantramassage i praktiken

Enligt mig…

Innan jag inleder det här inlägget ordentligt så måste jag klargöra att det finns en enorm mängd olika varianter av tantramassage, kanske lika många varianter som det finns utövare och grunderna kan kännas ganska så olika. Den tantramassage jag kommer att beskriva är inget annat än just den jag själv utövar och som du har möjlighet att uppleva i ett tantramassagemöte hos mig.

Jag brukar i vanliga fall fokusera på att beskriva känslan eller det innerliga som jag söker och erbjuder i mina möten men har i detta inlägg gjort ett försök till att beskriva även den praktiska biten för att ge dig en bild över ramen för en tantramassage hos mig.

Ta kontakt:
Om du är intresserad av att möta mig i tantramassagen så skickar du mig ett mail där du svarar på frågorna som finns under fliken “Tantramassage”. Jag läser ditt mail och tar in det i kroppen och lyssnar till kroppens naturliga ja och nej. Om min kropp känner ja till detta möte så svarar jag detta och frågar dig om du vill mötas i mitt massagerum i Västerås eller i min stuga som ligger ungefär mittemellan Sala och Avesta samt ställer fler frågor om jag har. Om min kropp känner nej så meddelar jag detta och erhåller mig rätten att inte behöva förklara varför utan räknar med att du respekterar min kropps naturliga ja och nej eftersom det är en av grundstenarna för att ett tantramassagemöte i öppenhet, sårbarhet och styrka skall kunna uppstå hos mig.

Att mötas:
När vi bokat ett möte så förbereder jag mig inför detta i ca 30 minuter genom att duscha, meditera och förbereda massagerummet. När du anländer så lämnar du ditt bidrag antingen i form av kontanter i en låda (den ser olika ut beroende på vart vi ses) eller swishar över pengar enligt uppgifter som du fått. Sedan sätter vi oss ner och pratar. Ett samtal där jag förklarar ramarna för vårt möte och du får utrymme att ställa frågor eller lyfta funderingar. Därefter känner vi båda efter ifall det fortfarande känns ja i kroppen inför att mötas i tantramassagen. Om vi båda känner ja så får du gå in i ett avskilt rum och klä av dig dina kläder och klä på dig en sarong medan jag går in i massagerummet och gör detsamma.

Ramen för vårt möte bygger på några få och enkla principer:
– Lyssna till kroppens naturliga ja och nej. Om jag berör dig på ett sätt som känns nej så uttrycker du detta antingen genom att flytta på min hand eller säga nej. Jag lägger ingen som helst värdering i detta så du behöver inte känna dig dum eller dålig överhuvudtaget. Utan tvärtom, detta är grundstenen i vårt mötes möjlighet att vara. Och samma regel gäller även för mig. Om jag känner att en beröring från din sida känns nej så flyttar jag bara på din hand eller säger nej.
– Rätten att avsluta mötet när som helst. Vi har båda rätten att avluta vårt möte när som helst. Om kroppen signalerar nej, nu är mötet slut så har vi rätt att avsluta utan att behöva förklara eller försvara oss.
– Du är välkommen att beröra mig. OM du känner en impuls att beröra mig under vårt massagemöte så är du välkommen att göra detta så länge du respekterar min kropps naturliga ja och nej precis som jag respekterar din (se lyssna på kroppens naturliga ja och nej).

Massagerummet:
img_0316
Massagerummet fungerar som vår bubbla under mötet och har förberetts för att vara en skön upplevelse både fysiskt då värmen i rummet är hög och (om vi befinner oss i massagerummet i västerås) värme även finns på madrassen som massagen sker på. Jag masserar på en madrass på golvet för att jag upplever att närvaron blir som störst och mötet som mest sårbart när det inte finns den fysiska distans och begränsning som blir av en massagebänk eller liknande. Det är ett rum som endast lyses upp av stearinljus och i rummet spelas lugn och meditativ musik.

Inledningsritualen:
När du känner dig redo så kommer du in i massagerummet där jag sitter och mediterar. Du välkomnas in och bjuds att sätta dig ner framför mig. Vi går då in i inledningsritualen för massagen och från och med nu kan du släppa allt ansvar för ramarna då jag tar över detta. Ditt ansvar är att möta mig och dig själv i öppenhet och med respekt genom att lyssna till din kropps naturliga ja och nej samt respektera mina naturliga ja och nej.

Vi genomgår en gemensam meditation, som jag guidar i, för att rensa oss ifrån världen utanför, från stress, dömanden, värderingar och föreställningar om vem vi ska vara och inte vara samt hur detta möte skall se ut och inte se ut. Jag kommer sedan att ta dina händer i mina och be dig att föra dem tillbaka till ditt egna knä när du känner dig redo att påbörja massagen. Efter att du signalerat att du är redo så tar vi några djupa andetag innan jag kommer att be dig att resa dig upp till stående. Här påbörjas massagen.

Massagen:
Varje massage ser olika ut precis som varje möte i övriga livet. Den anpassas efter oss just där och då. Men vi börjar alltid med att du står upp med sarongen på och jag rör vid din kropp medan jag står bakom dig. Efter en stunds beröring så avlägsnar jag din så väl som min sarong och fortsätter beröringen medan jag står bakom dig. Även denna del av massagen är en del av ritualen så den har en mera fast struktur än resterande delar av massagen. Efter en stund kommer jag att förflytta mig till din framsida och avsluta inledningsritualen där. Jag kommer sedan att be dig att lägga dig på mage och börja med att olja in mig själv och sedan din rygg. Härifrån är massagen helt öppen med riktlinjen att hela din kropp inkluderas, inkl lingam/yoni, dock ägnas inte någon kroppsdel medvetet mer uppmärksamhet än andra. Du kan heller inte be om något specifikt utan behöver lämna över dig själv och dina önskemål/tankar åt tilliten till mötet.

Massagen/beröringen sker framför allt med mina händer och armar men även med mina bröst, min mage och mitt ansikte.

När hela din baksida är berörd så kommer jag att be dig att vända på dig och lägga dig på rygg så att även hela din framsida får vara delaktig.

Avslutet:
När massagen är slut så kommer detta signaleras genom att jag ställer mig upp och lägger sarongen över dig. Jag kommer säga att jag går ut och hämtar ett glas vatten åt dig och kommer tillbaka strax. Sedan är du välkommen att ligga kvar en liten stund för att andas i känslan som uppstått under massagen, oavsett vilken det är. När du känner dig redo så tar du dig försiktigt upp för att duscha av dig eller klä på dig.

Jag finns tillgänglig efteråt för samtal om du känner ett behov av det men du är lika välkommen att i tystnad ta dig ut i världen. Ibland kan det vara tjänande att inte sätta ord på sin upplevelse utan tillåta kroppen att vara kvar i den och bara njuta av att vara.

Själv avslutar jag varje tantramassagemöte på samma sätt som jag inleder det, med meditation, en dusch och genom att göra iordning massagerummet.

Välkommen!
/Lina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: