Du behöver inte kämpa, du behöver bara vara

Så ofta möter jag, i mig och andra, historien om att livet är en kamp. Att utveckling är en kamp. Att förändring är ett arbete som måste jobbas igenom.

Länge köpte jag den sanningen då jag kopplade ihop den med den smärta jag själv upplevde i min process. Jag upptäcker dock mer och mera hur det är just en historia som jag köpt och berättat för mig själv.

Livet kan kännas otroligt kämpigt och tungt. Det förnekar jag absolut inte. Men jag behöver inte kämpa mig igenom den tyngden och den smärtan. Det jag behöver är att tillåta mig att vara i den. Att möta och känna.

Det handlar inte om att resan genom livet blir smärtfri om jag slutar vara i kampen. Smärta är också en del av livet och upplevs tex ofta i mötet med den historia vi bär på och de känslor vi inte processat. Det är ofta smärtsamt att släppa taget om det som varit men detta beror på att vi har en vilja att hålla kvar. Inte på att livet är en kamp och för att utveckling och förändring nödvändigtvis är smärtsamt.

På grund av den historia jag så länge berättat för mig själv, att jag behöver kämpa och slåss så har jag otroligt lätt för att gå in i en försvarsposition i min fysiska kropp så för att ge min kropp stöd i processen att släppa taget om kampen och tillåta mig att vara och möta så har jag därför skapat detta mantra som kommer ur ett samtal med min fina vän Simone: ”Du behöver inte kämpa, du behöver bara vara”. När jag säger detta till mig själv tar jag ett djupt andetag som jag låter landa hela vägen ner i magen och känner hur lugnet sprider sig igenom hela kroppen.

Jag lägger ner stridsyxan nu och tillåter mig själv att vara istället för att kämpa då all kamp i slutändan blir en kamp emot mig själv. ❤️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: