Varför är jag så passionerad över CBD-olja?

Många frågar om information och förklaringar kring cbd-olja och det endocannabinoida systemet. Vad det är, hur det funkar och varför det här har väckt ett så enormt engagemang i mig. Så här kommer lite grundläggande information och svar på vanliga frågor ❤

Det endocannabinoida systemet och cbd
På 90-talet upptäcktes ett system i kroppen som kallas det endocannabinoida systemet som verkar ha en övergripande funktion i kroppen och ansvara för kommunikationen som sker för att kroppens egna självläkningssystem ska fungera. Det endocannabinoida systemet består av receptorer (cbd1 och cbd2) som tar emot och skickar ut kommunikation och berättar för kroppen var den ska lagas. De ämnen som sköter själva kommunikationen (som skickas ut i kroppen) kallas cannabinoider. CBD är en cannabinoid. CBD kan alltså jämföras med en sjuksköterska i ett sjukhus som kommer med information till olika delar av kroppen om hur den ska laga sig själv.

Det endocannabinoida systemet verkar också ha ett kommunikativt ansvar för många andra system så som sömn, mat, humör mm. Detta förklarar varför det finns så många historier om människor som får positiva reaktioner på många olika sätt. CBD i sig är alltså INTE läkande utan aktiverar kroppens egna självläkningssystem.

Vart kommer cbd (cannabinoider) ifrån?
Cannabinoider är ett ämne som vi själva producerar i kroppen men som vi också är gjorda för att äta. Detta för att ha nog mycket cannabinioder i kroppen för att vi ska fungera optimalt. CBD var historiskt sett en naturlig del av vår kost genom att vi åt och våra djur åt hampa. Men efter förbudet mot hampan i sveirge på 20-talet så har vi haft svårt att få i oss nog med cannabinoider i vår kost och en brist har därför uppstått i många av oss. CBD finns även i andra växter så som echinacea och kakao men främst finns den i hampan.

Vad är cbd-olja/hampa-olja?
CBD-olja/Hampa-olja är olja pressad ur hampa och därmed gjort till ett lättillgängligt kosttillskott för oss att inta i vår vardag och hålla nivåerna av cannabinoider i kroppen på topp. CBD-olja intas i små doser (droppar) under tungan 2-3 gånger per dag. CBD-oljebranschen är fortfarande i sin linda så söker du efter CBD-olja så skall du vara otroligt noggrann med vart du köper ifrån. Så att produkten håller vad den lovar. Vill du veta mera om hur du kan få tag i säkra och högkvalitativa produkter så är du varmt välkommen att kontakta mig på linapetersdotter@gmail.com eller skicka ett PM på fb: Lina Petersdotter Johansson.

Jag vill veta mera om historier och erfarenheter som människor har av CBD-olja!
Här är några intressanta länkar som du kan läsa på:
http://cbdfakta.se/endocannabinoida-systemet/
https://echoconnection.org/education/

Men du är också varmt välkommen att höra av dig med specifika frågor så guidar jag dig till rätt information så gott jag kan.

Är det lagligt att köpa/sälja cbd olja i Sverige?
I Sverige hävdes lagen kring CBD-olja 2018 och sedan dess har det varit lagligt att köpa CBD-olja samt sälja så länge det inte görs med medicinska påståenden eftersom detta är ett kosttillskott (hampan pressad rakt ner i flaskan). Lagarna kring hur CBD-oljan ska regleras är dock inte klara så vi väntar ivrigt på att Sverige ska lagstadga i denna fråga för att skapa en större trygghet för köpare.

Visst finns det CBD-olja som är olaglig?
Ja, CBD-olja som innehåller mer THC än 0,2% (den psykoaktiva substansen i cannabis som gör oss höga) är drogklassad. Därav vikten av att köpa produkter från en säker producent.

Varför är du så passioneras över att öka förståelsen över vad CBD-olja är att du reser runt och föreläser om det?
För mig handlar det om en hälsorevolution. För oss människor att ta tillbaka makten över vår egna hälsa och vår kropp. Ju mer jag förstår om det endocannabinoida systemet och om hur viktiga cannabinoider är för att vår kropp skall vara i balans desto mera inspiration får jag till att sprida denna förståelse. Dessutom brinner jag för hampans alla användningsområden som är en revolution i sig där vi kan använda hampan för att skapa miljövänliga byggmaterial, plast, olja mm. Så för mig är det här en av de viktigaste förståelser att sprida för att ge oss vår hälsa tillbaka men också skapa miljövänliga lösningar för att rädda jorden vi lever på.

Hur kan jag få mer information?
Vill du få mer information om hur du kan vara en del av denna hälso/hampa-revolution och sprida kunskapen om hur vi kan köpa högkvalitativ och säker CBD-olja? Eller är du intresserad av att veta hur du kan köpa säker och högkvalitativ CBD-olja? Hör då av dina via linapetersdotter@gmail.com eller med PM via fb till Lina Petersdotter Johansson så guidar jag dig rätt och svarar på dina frågor. ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: