Guys, it time to get real!

Jag är ledsen att vara den som spräcker din disneybubbla men det är dags att lämna never, never land nu och växa upp.

Det är nämligen så att livet är stort, magiskt och alldeles fantastiskt men det är också verkligt och du behöver ta ditt ansvar i det verkliga livet. Gentemot dig, gentemot dina medmänniskor och gentemot jorden vi lever på.

Livet är inte designat så att någon annan ska komma och plocka upp skiten du lämnar efter dig. Skiten i form av brustna hjärtan, övergivna barn, sönderslagna kroppar och obearbetade känslor.

Det är ditt ansvar och ingen annans att lära dig att möta dina känslor. Att kommunicera dina behov och ta ansvar för dina relationer. Och jag förstår att det är svårt, det gör jag verkligen för jag gör nämligen det jobbet varje dag. Men jag förstår också att det är svårare för er som inte har lärt er det sen tidigare och jag ser hur många av er som verkligen försöker. Men det är svårt.

Att komma ner på jorden. Att stå här naken och sårbar. Att våga stå för dina behov, fysiska som känslomässiga med risken för att de inte blir mötta och med styrkan att stå kvar i sin sårbarhet ändå och säga att det är okej. För du har ingen rätt att kräva något, alls, av någon. För det är ingen annans ansvar att ge dig det du behöver, det är ditt!

För vill du veta en hemlighet? Det är nämligen ditt liv. Inte något slags fantasy spel där du kan rida runt i världen och göra som du vill och skita i konsekvenserna. Ingen disneysaga där palatsets betjänter städar upp efter dina misstag och prinsessan är för alltid förlåtande. Utan DITT liv! Här och nu.

Så vakna upp ur din Peter-Pan psykos, spräck din Disneybubbla och ta lite jävla ansvar! Ta ansvar så gott du kan, nu. Och där du ser, eller kanske anar eller får hintar om att du har utvecklingspotential, titta där! Stanna upp och titta där, på riktigt. Ryck inte på axlarna och skaka det av dig med den vanliga känslan av att det inte gäller dig för att du omöjligt kan behöva förändras. För finns det ett skav från dig eller din omgivning så gäller det dig. På ett eller annat sätt. Så stanna upp och titta på det. Rannsaka dig själv. Tillåt dig själv att känna att det är jobbigt och svårt att se utvecklingspotential men inte veta hur du ska åstadkomma den utvecklingen. Bra! Erkännande av känslan är första steget.

Titta sedan runt dig och leta efter de andra männen i din närhet. Berätta för dom vad du upptäckt och hur du känner. Inte för att du ska få ryggdunkar eller för att de ska säga att den känslan inte är något du behöver ta på allvar eller bry dig om. Utan för att du ska lyfta känslan, titta på den från flera perspektiv, äga den och dela med dig av ditt innersta till andra. För att du behöver träna på att prata om dina känslor och det som händer inuti dig.

När du möter en kvinna och vill dela med dig om din upplevelse och din resa. Börja då med att berätta att hon inte behöver gå in och ta ansvar för dina känslor, för det kommer hon mest troligt att göra på automatik. För hennes mönster att ta ansvar för dina känslor och ditt mönster att inte göra det sitter lika djupt. Så genom att tydligt och uttalat äga ditt ansvar för dina känslor kan du också frigöra henne från ansvaret hon tagit för dig i alla år och på det sättet skapa ett utrymme för er att kunna mötas i öppenhet och dessutom hjälpas åt att släppa era separata destruktiva beteendemönster.

Dela sedan, så öppet och sårbart du kan. Träna på att säga saker som ”det är något som känns/skaver här men jag vet inte riktigt vad ännu.” Jobba på din förståelse över att det är okej att inte veta allt i förväg. Det är nämligen ingen tävling, du kan varken vinna eller ha rätt. Utan livet är ett undersökande och ett upptäckande. Ett upptäckande vi måste göra tillsammans!

Stöter du på känslor, blockeringar eller liknande som visar sig vara lite svårare än andra att möta så TA HJÄLP! Professionell hjälp! Vi är här tillsammans och tillsammans ska vi skapa den nya värld som kommer. Det finns ingen shame i det. Du är inte en ensam roddbåt på missisippifloden. Du är en del av livets stora flöde där alla sitter ihop och påverkas av varandra. Att säga ”det här är svårt och utmanande, här behöver jag hjälp” är en de viktigaste kommunikativa förmågor du kan tillskansa dig.

Det betyder att du kan ta ansvar för dina behov genom att uttrycka det behovet MEN kom ihåg att det betyder inte att alla automatiskt måste möta/fylla ditt behov utan du får snällt leta efter någon som kan göra det på ett icke destruktivt sätt för den personen. För du, trots att du kan uttrycka dig, har forfarande inte rätt att kräva att dina behov ska bli mött av någon annan.

Var också förbered på att när du ber om hjälp så är det ändå ingen annan som kan göra din resa åt dig utan hjälp betyder stöd i att lära dig själv att hantera och lösa själv. Inte att någon tar hand om skiten åt dig.

Så är vi tillbaka där vi började. Att ta ansvar. Så otroligt vackert, magiskt, fantastiskt och enormt utmanande och skitsvårt. Att stå här på jorden, naken och sårbar, öppen och skör i all min styrka. Den stora hemligheten är att jag inte står här ensam, för i den öppenheten är jag aldrig ensam utan alla är vi där tillsammans och hjälps åt. Inte för att någon kräver det utan för att vi vill. Inte för att samhällsstrukturen uppfostrat oss så utan för att det är sättet vi tror på att mötas och stärka varandra. Inte i ett konkurrensförhållande där jag ska bära din skit för att du ska få ett lättare liv utan där jag står vid din sida medan du möter din skit och påminner dig om att du är starkare och klarar mer än du tror så vi båda får komma ur processen starkare, stoltare och visare istället för att vi ska komma ut som en vinnare och en förlorare.

Så släpp fantasin, snälla och möt dig själv, möt varandra och möt oss. Låt oss skapa en ny värld tillsammans och låt just ansvar och tillsammans vara våra ledord på den resan ❤️🙏 låt oss bli verkliga och skapa magi i mötet istället för att fly in i illusionen som endast upprätthåller separationen mellan oss.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: