Relationen till moder jord och den stora anden

En av de relationer som knackat på mest under mitt år av relationsfördjupning men som också fortsätter att knacka på gällande ytterligare fördjupning är min relation till moder jord och den stora anden (eller vilka ord man än vill sätta på gudomlighet/universum). Om och om igen påminns jag på olika sätt om vikten av dedikering till just den här relationen vilket också är den grundläggande relationen av dom alla eftersom relationen med världs alltet också är relationen till mig själv. Men därför också så lätt att prioritera bort.

Moder jord har bett mig att göra min relation till henne (och därmed mig själv) till min närmaste, min mest älskade och uppskattade. Att inte se min tid tillsammans med henne som ett måste eller ett krav utan tid att längta efter och se fram emot. Att njuta av och älska. Att se vår relation som den djupaste av kärleksrelationer där kvalitets och egentid är essentiellt för fördjupande och växande. Där kommunikation och ärlighet är prioriterad och där ömhet och medkänsla är sjävklart. Hon har bett mig att se hennes barn som mina barn och hennes skapelse som min skapelse. Att vårda och nära, som en mor och älskare.

Denna relation. Relationen till jorden och alltet, relationen till mig själv är den vackraste och svåraste. Den viktigaste och sköraste. Ett ständigt undersökande och upptäckande. Men en relation som blir så mycket lättare med kärleken som ingång ❤️🙏

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: